Gaber Marolt - kandidat Naša prihodnost in Dobra Država Mozirje

Gaber Marolt

45 let, Maribor, univ.dipl.ekon., EMBA, poslovni in NLP trener

Gaber kandidira za listo Naša prihodnost in Dobra država v volilnem območju Celje.
Volilna enota (VO) Mozirje

Kanidatura na volitvah 2022, Naša prohodnost in Dobra država lista kandidatov

Nekaj besed o Gabru

Sem Gaber Marolt in štejem 46 let. Delujem kot poslovni trener, v podjetjih tudi svetujem in izvajam to, kar se danes moderno imenuje coahing. Sem strokovnjak s področja nevro lingvističnega programiranja – NLP in osebnega razvoja, nosim naziv NLP Master trainer in Master coach, veliko izkušenj imam tudi iz vodenja podjetij, komunikacije in prodaje. Vse to zato, ker sem poleg navedenega že več kot 20 let delujem tudi kot podjetnik in v več različnih dejavnostih.

Sem izrazito interdisciplinarna oseba že po izobrazbi in hobijih in me veliko stvari zanima. Kot poslovni trener in coach delujem v nekaterih največjih slovenskih podjetjih, delujem tudi mednarodno, izobraževal pa sem že več tisoč ljudi iz vsaj 17 držav.

Imam več kot 30 letne izkušnje s področja glasbe in avtorskih pravic, nekaj let sem bil tudi predsednik Sindikata glasbenikov Slovenije ter 6 let član Sveta za avtorsko pravo.

Razlogi za vstop na politični parket

Sem družinski človek in se v politiko podajam predvsem zaradi dejstva, da so krivice zadnjih dveh let prizadele predvsem ta del populacije, čeprav še zdaleč ni edini. Želim, da zgradimo drugačno državo, pravično, iskreno in tako, ki bo služila ljudem in ne obratno. V kateri bo človečnost glavno vodilo, kljub temu, da je lahko napredna in razvita. Želim, da pravila, ki jih država sprejema, odražajo voljo ljudi, da so sprejeta na resničnih dejstvih, ne pa na lažeh in zavajanjih, kot to počne zadnji dve leti v časih Certificate of Vaccination ID – (Covid).

Nekaj o poslovni poti

Sem katalizator poslovnih idej, povezovalec, v več kontekstih tudi vodja in sodelavec. V vseh svojih podjetniških zgodbah sodelujem s partnerji. V zadnjih letih sem se dodatno specializiral na področju komunikacije v razmerah sanacij, prestrukturiranja poslovanja in change-managementa. Ves čas se ukvarjam tudi s področje prodaje, kjer ima več kot 15 let izkušenj in odlične rezultate. Nevrolingvistično programiranje uporablja kot orodje za ustvarjanje novih priložnosti, za osebni razvoj sebe in drugih ter ohranjanje in vzpostavljanje ciljne naravnanosti podjetja in timov.

V svoji karieri sem spoznal različna poslovna področja: vodenja podjetij, finančno in davčno področje, področja osebnih financ, računovodstva, področje prodaje, IT, nabave, optimizacije delovnih procesov in regulative. Kot vodja različnih oddelkov in podjetij imam bogate izkušnje tudi na HR področju, sestavljanja timov in internega komuniciranja.

Nevrolingvistično programiranje uporabljma kot orodje za ustvarjanje novih priložnosti, za osebni razvoj sebe in drugih ter ohranjanje in vzpostavljanje ciljne naravnanosti, tudi v podjetjih in timih kjer delujem.

Humanitarne dejavnosti

Deloval sem tudi na področju humanitarnih dejavnosti, kjer sem skoraj deset let aktivno sodeloval pri domačih in mednarodnih aktivnostih Leo organizacij (del LIONS international), predsedoval Leo Europa Forumu in več drugim mednarodnim simpozijem s tega področja.

Član skupine NUDE

Kot član skupine NUDE imam tudi skoraj 30 letne izkušnje iz glasbe, estrade in sem s kolegi prejel tudi nagrado Viktor in Bronast grb mesta Celje.

Moje vrednote so prijaznost, povezanost, enake možnosti, zdravje na temelju dejanskih informacij, družina, tehnologija v službi človeka, svoboda in blaginja ljudi. Še kaj bi se našlo…

Nazaj na kandidate

Naš program dela

Naš program delovanja je usmerjen najprej v odpravo krivic in zlorab, nastalih v času covid. A hkrati razmišljamo za čas po tem, da usmerimo Slovenijo na pot svobode, razvoja, blaginje, prijaznih medčloveških odnosov, kulturnega in sprejemajočega dialoga, kjer bodo imeli otroci varno in srečno prihodnost, odrasli možnost osebne in poslovne uresničitve, starejši pa dinamično in spoštujoče okolje, kjer bodo lahko preživljali starost v zasluženem udobju.

Osnova našega delovanja predstavlja pet najpomembnejših točk:

Za dosledno spoštovanje Ustave republike Slovenije

Za Slovenijo brez PCT

Za SVOBODO in blaginjo ljudi

Za SVOBODNE odločitve o zdravljenjih

Za TRASNPARENTNO delovanje države

V nadaljevanju si preberite podrobnejši program.

Program je živ dokument in dopolnjevali ga bomo sproti in dodajali potrebe, ki jih bomo zaznali. Vabimo vas, da tudi vi soustvarjate naš program.

Preberite program združene liste Naša prihodnost in Dobra država