Dragutin Bubnjar - kandidat Naša prihodnost in Dobra Država

Dragutin Bubnjar

47 let, Dravski Dvor, univ. dipl. ekon.

Drago kandidira za listo Naša prihodnost in Dobra država v volilnem območju Ptuj.

Volilna enota (VO) Pesnica

Naša prohodnost in Dobra država lista kandidatov

Razlogi za politično aktivacijo

Moje ime je Drago (Dragutin) Bubnjar in odločil sem se, da kandidiram za poslanca v DZ. K temu je najbolj pripomoglo to, da kogarkoli sem do sedaj volil na volitvah v DZ, me je na koncu razočaral. Pustil sem ob strani lastna politična prepričanja in nagnjenja in sem do sedaj volil že vse, od levih do desnih, vse bolj pa na žalost ugotavljam, da tukaj ni nobene razlike.

Tako žalostno gledam propadanje Slovenije že od osamosvojitve dalje, čeprav so nas na faksu učili, da bomo postali druga Švica. Da nam gre najbolje izmed vseh vzhodnoevropskih držav, saj smo izbrali svoj način prehoda v tržno gospodarstvo in recimo nismo poslušali nasvetov o »šok terapiji« ameriškega ekonomista Jeffreya Sachsa. Izbrali smo svoj pristop, uspelo nam je pridobiti druge trge in pokriti izgubo trga na področju bivše Juge.

Po tem obdobju, ko so nas na faksu direktno pripravili, da vodimo slovensko gospodarstvo v povojih, se je naša generacija trudila vsak po svoje. Nekateri imamo lastna podjetja, drugi prispevajo svoj delež kot zaposleni. Prav vsi pa gledamo, kako postaja politika vedno bolj cokla gospodarstvu, kako ga zavira. Prva leta škodovanja politike gospodarstva sem še uspel gledati s sarkazmom in zato mi je bil recimo stavek našega ekonomista profesor Mencingerja vsaj malo v tolažbo, ko je v svojih objavah ugotavljal, da »politika tudi letos s svojim vmešavanjem gospodarstvu ni storila pretirane škode«

Toda škodovanje je vedno bolj močno. Zato želim s svojimi močmi to nadalje preprečiti, saj nas pa zdaj res ne loči več veliko od ogromnega brezna, ki nas že požira.

Ocena trenutnega stanja v politiki

Trenutno je v politiki samo pljuvanje, nobena stranka pravzaprav nima ideje, kaj je potrebno storiti. Seveda, kako bi to tudi vedeli, ko pa so to ljudje, ki se celo življenje ukvarjajo samo s politiko. Vem da je politika eno, za tem vedno stojijo ljudje, ki dejansko pripravljajo stvari za nekega govorca, ki potem nek načrt pametno predstavi. Vendar se zadnje čase vidi, da so ti ljudje ugrabljeni s strani politikov, njihovo delo poteka po navodilih politike. To je pa seveda slabo, kajti interes politikov je trenutno nekje čisto drugje. Tudi če bi bil na pravi strani, pa se še vedno sklicujem pač na dejstvo, da nimajo pojma, ker so predolgo samo politiki in nimajo stika z realni gospodarstvom, da ne posplošim tega v to, da sploh nimajo stika z realnostjo.

Od gospodarstva se je pa tole preneslo v zadnjih dveh letih na zdravstvo. Enostavno je politika določila kako nevaren je virus, kaj je treba narediti, da ne izumremo in strokovnjaki so dobili samo nalogo kimanja.

Dovolj kimanja!

Kimanja je dovolj, treba je prebudit spet tiste glave, ki so še sposobne razmišljanja in tistim pustiti vlogo vodenja Slovenije naprej.

Tudi pri kovidu lahko dam enako analogijo, kot pred leti, ko smo se osamosvajali. Kot sem zapisal, smo tudi takrat uporabili svoj model, ki se je pokazal za uspešnega, poslušali smo domače ekonomiste, namesto tujih. Zakaj tudi zdaj ne bi poslušali domačih strokovnjakov, ne pa da samo ponavljamo tisto, kar si izmislijo v tujini. Seveda je treba strokovnjake pustiti, jim dovoliti, da imajo lastno mnenje. Potem se pa lahko vse spremeni.

In za to se zavzemam. Za spremembe in konec kimanju!

Nazaj na kandidate

Naš program dela

Naš program delovanja je usmerjen najprej v odpravo krivic in zlorab, nastalih v času covid. A hkrati razmišljamo za čas po tem, da usmerimo Slovenijo na pot svobode, razvoja, blaginje, prijaznih medčloveških odnosov, kulturnega in sprejemajočega dialoga, kjer bodo imeli otroci varno in srečno prihodnost, odrasli možnost osebne in poslovne uresničitve, starejši pa dinamično in spoštujoče okolje, kjer bodo lahko preživljali starost v zasluženem udobju.

Osnova našega delovanja predstavlja pet najpomembnejših točk:

Za dosledno spoštovanje Ustave republike Slovenije

Za Slovenijo brez PCT

Za SVOBODO in blaginjo ljudi

Za SVOBODNE odločitve o zdravljenjih

Za TRASNPARENTNO delovanje države

V nadaljevanju si preberite podrobnejši program. Program je živ dokument in dopolnjevali ga bomo sproti in dodajali potrebe, ki jih bomo zaznali. Vabimo vas, da tudi vi soustvarjate naš program.

Preberite celoten program Naše prihodnosti in Dobre države